Bas Los is de persoon die achter WebLoos schuilt. Ik ben part-time versnellertechnicus, waarbij ik het onderhoud en kwaliteitscontrole van bestralingstoestellen doe. De resterende tijd ben ik bezig met WebLoos.

In 1994 kwam ik voor het eerst in contact met internet. Toen nog iets unieks en niemand had toen kunnen vermoeden dat het internet zo normaal zou worden als dat het tegenwoordig is. Gefascineerd door de techniek achter de website, ben ik mij daar in gaan verdiepen. De basiskennis van HTML die ik toen opgedaan heeft, gebruik ik nog steeds om nu technisch goede websites te maken. Later heb ik voor mijn studie Technische Informatica en Computerkunde nog diverse andere programmeertalen om website's te maken geleerd en gebruikt.

Als vrijwilliger heb ik voor diverse organisaties website's gemaakt en onderhouden. Vaak met enthousiaste reacties. Af en toe hoorde ik mensen klagen over website's die men zelf niet kan onderhouden en ik dacht, dat kan anders. Daarom ben ik begonnen met WebLoos.

Bas Los